Gillar man toscakaka så kan man ju testa denna variation med apelsin och chokladsmak. Tosca glasyren ska inte på och in i ugnen utan den gör man efter att kakan kallnat. En saftig och god kaka tyckte jag!
12 bitar
2 ägg
1 dl socker
100 g smör
1 dl apelsinmarmelad
2½ dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Ovanpå
½ dl apelsinmarmelad
Glasyr
100 g mörk choklad
½ dl apelsinmarmelad
½ dl mjölk eller grägge
100 g mandelspån
1. Använd en kakform 24 cm i diameter. Smörj och bröa formen. Sätt på på ugnen 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna något blanda marmeladen med fettet. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner fettblandningen växelvist med mjölblandningen och rör försiktigt så att allt blandas. Häll smeten i formen och jämna ut smeten.
4. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i 20 minuter. Låt bottnen kallna och bred på apelsinmarmeladen.
5. Mät upp ingredienserna till glasyren och värm försiktigt tills chokladen smält. Bred glasyren på kakan och låt stå kallt tills den stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar