Svartvinbärs pannacotta
4 portioner
120 g svartvinbärspure ( ca 200 g svarta vinbär + 20 g socker)
120 g grädde
20 g socker
½ vaniljstång
½ gelatinblad
Koka ihop vinbären med sockret. Mixa och passera genom en finmaskig sil. Blötlägg gelatinbladet i 5 min i kallt vatten.
Koka svartvinbärspure med grädde, socker och vaniljstång. Vid uppkok ta bort kastrullen från plattan.
Lyft upp gelatinbladet och krama ur det. Vänd ner i den varma smeten och rör om tills det smält.
Häll upp i fyra glas och kyl minst tre timmar.
Garnera med färska bär och njut!
Låter gott.Måste prova.
SvaraRaderaM
Nam, låter som en perfekt efterrätt till julafton! :) /Tanja
SvaraRaderaJa passar bra! :) Pluset att man kan förbereda redan dagen före om man vill! :)
SvaraRadera