onsdag 5 december 2012

Frisk pannacotta

En panna cotta är ju oftast med grädde och vitchoklad eller liknande. Men nu har jag hittat en som är frisk i smaken och man kan variera lite. Panna cotta är ju gott men kan bli lite mäktigt ibland. Men denna gör tycker jag är en fin avslutning på en kraftig middag.

Svartvinbärs pannacotta

4 portioner

120 g svartvinbärspure ( ca 200 g svarta vinbär + 20 g socker)
120 g grädde
20 g socker
½ vaniljstång
½ gelatinblad

Koka ihop vinbären med sockret. Mixa och passera genom en finmaskig sil. Blötlägg gelatinbladet i 5 min i kallt vatten.

Koka svartvinbärspure med grädde, socker och vaniljstång. Vid uppkok ta bort kastrullen från plattan.

Lyft upp gelatinbladet och krama ur det. Vänd ner i den varma smeten och rör om tills det smält.

Häll upp i fyra glas och kyl minst tre timmar.

Garnera med färska bär och njut!

3 kommentarer:

  1. Låter gott.Måste prova.
    M

    SvaraRadera
  2. Nam, låter som en perfekt efterrätt till julafton! :) /Tanja

    SvaraRadera
  3. Ja passar bra! :) Pluset att man kan förbereda redan dagen före om man vill! :)

    SvaraRadera