tisdag 2 oktober 2012

Äppel cheesecake

En god inte alltför mastig efterrätt som är enkel att göra är denna äppel cheesecake som jag lagade i helgen. Så den var försvinnande god. Eftersom det finns så mycket äpplen så sökte jag någonting nytt att gör av dem och hittade receptet på denna blogg.

Cheesecake med kanelstekta äpplen

8-10 bitar

Botten:
15 digestivekex
50 g smör

Fyllning 1:
4 syrliga äpplen
4 msk råsocker
1 msk kanel
25 g smör

Fyllning 2:
1 brk kesella
2 dl vispgrädde
2 msk råsocker
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret och blanda det med krossade digestivekex. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och stek dem mjuka i smöret. Blanda med socker och kanel. Lägg klyftorna på bottnen.
Vispa grädden till fast skum med råsocker och vaniljsocker. Vänd ner kesellan. Bred ut krämen över äppelklyftorna. Låt kakan vila i kylen minst en timme innan servering.

3 kommentarer:

  1. Tack för att du lagade denhär jättgoda efterrätten åt oss i söndags.
    Mary

    SvaraRadera
  2. mmm, verkar god. :) väcker mitt bakintresse ;)

    SvaraRadera
  3. Ja snabb att laga och lätt att äta upp! ;)

    SvaraRadera