Cheesecake med kanelstekta äpplen
8-10 bitar
Botten:
15 digestivekex
50 g smör
Fyllning 1:
4 syrliga äpplen
4 msk råsocker
1 msk kanel
25 g smör
Fyllning 2:
1 brk kesella
2 dl vispgrädde
2 msk råsocker
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och blanda det med krossade digestivekex. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten.
Skala
och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och stek dem mjuka i smöret.
Blanda med socker och kanel. Lägg klyftorna på bottnen.
Vispa
grädden till fast skum med råsocker och vaniljsocker. Vänd ner
kesellan. Bred ut krämen över äppelklyftorna. Låt kakan vila i kylen
minst en timme innan servering.
Tack för att du lagade denhär jättgoda efterrätten åt oss i söndags.
SvaraRaderaMary
mmm, verkar god. :) väcker mitt bakintresse ;)
SvaraRaderaJa snabb att laga och lätt att äta upp! ;)
SvaraRadera