måndag 8 oktober 2012

Brownies

Brownies är ju något som blivit populärt på sistone. Leila är kanske en som bidragit till detta hon har ju många fina recept i sin bok One more slice.
Men ganska sällan jag gör dessa fast de ser otroligt goda ut. Hitta ett recept som jag inte kunde motstå att baka Brownie med cheesecake och hallon. Goda blev de också!
Receptet hittade jag på Call me cupcake

Brownie med cheesecake och hallon

Browniebotten
225 g smör
4 stora ägg
4 dl socker
1,5 dl mjöl
1/4 tsk salt
1 dl kakao
1 dl mjölkpulver (kan ersättas med 1 dl kakao för starkare chokladsmak)
 2 tsp vanilla extract

Cheesecakelager
225 g cream cheese
1/2 dl socker
1 stort ägg
3 msk mjöl

100 g färska hallon  

Brownie
Värm ugnen till 175C. Smörj en 23x33 cm ugnsform.Smält smöret och låt det svalna något. Vispa socker och ägg ljust och fluffigt, cirka 4-5 minuter. I en annan skål, blanda mjöl, salt, kakao och mjölkpulver. Tillsätt smöret till ägg blandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt de torra ingredienserna samt vaniljextrakt och vispa tills smeten precis går ihop.

Cheesecakelager
Vispa allt till en slät smet.

Sätta ihop kakan
Häll 3/4 av browniesmeten i den förberedda ugnsformen. Häll cheesecakelagret över browniesmeten. Ringla resterande browniesmet ovanpå och använd sedan en gaffel eller en sked att dra igenom smeten för en "swirlad" effekt. Lägg ut hallon ovanpå smeten. Grädda 45 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr ut kakan. Låt svalna helt innan du skär upp kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar