Men nästa gång ska jag nog göra raviolina lite mindre det blev lite mycket pasta runt kanterna tyckte jag.
Fyllningen var riktigt god och frisk i smaken eftersom det var citronskal med. Skulle säkert vara riktigt gott med någon fick eller skaldjursrätt till. Denna gång tog jag vad som fanns hemma så det blev köttbullar.
Deg
2 ägg 2 tsk olja
3 dl durumvetemjöl
en nypa salt
( 2 tsk vatten)
Fyllning
1 -1½ ask färskost naturell
1 kruka rucola (15 g)
1 -1½ tsk rivet citronskal
en nypa salt
en nypa svartpeppar
- Blanda ägg och olja i en skål. Tillsätt mjöl och salt. Knåda degen någon minut . Tillsätt vatten vid behov. Fortsätt att knåda på bordet med båda händerna ytterligare 10 minuter så att du får en elastisk deg. Linda in degen i plastfolie och ställ ca en timme i kylskåp.
- Finhacka rucolan och blanda den samt det rivna citronskalet med färskosten. Mängden fyllning beror på raviolins storlek, form och degens tjocklek.
- Dela degen o två delar och kavla ut till tunna plattor. Använd lite mjöl så det inte fastnar i underlaget.
- Fördela fyllningen med jämna mellanrum med två skedar på den ena av degplattorna. Vänd den andra plattan över.
- Skär plattan i små kvadrater med t.ex. en degsporre. Stäng raviolias kanter omsorgsfullt genom att trycka för hand. Använd kallt vatten som hjälp. Du kan även laga runda raviolin 3 cm i diameter. Lägg raviolina på en mjölad bricka, täck med duk och ställ i kylskåp tills tillagning.
- Koka raviolin i 2-3 minuter i en riklig mängd saltat vatten. Raviolina är klara när de stiger till ytan. Servera med olivolja och parmesanost eller den sås du önskar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar