tisdag 7 maj 2013

Färskost- och citron ravioli

Gjorde egen past för några dagar sen. Hr gjort det en gång förut fast jag inte har någon pasta maskin gick det bra denna gång. Det är att ha tålamod och kavla tunt blir det bra.
Men nästa gång ska jag nog göra raviolina lite mindre det blev lite mycket pasta runt kanterna tyckte jag.
Fyllningen var riktigt god och frisk i smaken eftersom det var citronskal med. Skulle säkert vara riktigt gott med någon fick eller skaldjursrätt till. Denna gång tog jag vad som fanns hemma så det blev köttbullar.

Deg
2 ägg 2 tsk olja
3 dl durumvetemjöl
en nypa salt
( 2 tsk vatten)

Fyllning
1 -1½ ask färskost naturell
1 kruka rucola (15 g)
1 -1½ tsk rivet citronskal
en nypa salt
en nypa svartpeppar

  1. Blanda ägg och olja i en skål. Tillsätt mjöl och salt. Knåda degen någon minut . Tillsätt vatten vid behov. Fortsätt att knåda på bordet med båda händerna ytterligare 10 minuter så att du får en elastisk deg. Linda in degen i plastfolie och ställ ca en timme i kylskåp.
  2. Finhacka rucolan och blanda den samt det rivna citronskalet med färskosten. Mängden fyllning beror på raviolins storlek, form och degens tjocklek.
  3. Dela degen o två delar och kavla ut till tunna plattor. Använd lite mjöl så det inte fastnar i underlaget.
  4. Fördela fyllningen med jämna mellanrum med två skedar på den ena av degplattorna. Vänd den andra plattan över.
  5. Skär plattan i små kvadrater med t.ex. en degsporre. Stäng raviolias kanter omsorgsfullt genom att trycka för hand. Använd kallt vatten som hjälp. Du kan även laga runda raviolin 3 cm i diameter. Lägg raviolina på en mjölad bricka, täck med duk och ställ i kylskåp tills tillagning.
  6. Koka raviolin i 2-3 minuter i en riklig mängd saltat vatten. Raviolina är klara när de stiger till ytan. Servera med olivolja och parmesanost eller den sås du önskar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar