Just bröd som är smaksatt med annat än kryddor är spännande tycker jag man får en helt annan smakupplevelse av bara brödet, det räcker bar att bara bre ett lager smör på och det smakar hur mycket som helst. Med äppel och rödlök blir det lite sött och saftigt men på ett matigt vis.
Recepet kommer från boken Kockarnas bröd
1 Stort bröd eller flera små
Fördeg:
50 g jäst
500g (5 dl) vatten
120g (1 ½) durumvete
300g (5 dl) vetemjöl
1 ägg
300g (5dl) vetemjöl
45g (½ dl) olivolja
1 finhackad rödlök
2 röda äpplen skurna i 1 cm stora bitar
1 liten knippe dill, finskuret 20 g
gourmetsalt
olivolja och gourmetsalt till pensling av brödet
- Blanda fördegen, jäst, vatten, durumvete och vetemjöl och låt vila i 30 minuter.
- Blanda fördegen med allt utom saltet i degmaskin. Tillsätt saltet och låt gå ytterligare några minuter. Degen ska bli lite lös.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt och platta ut degen på pappret eller dela degen ( enklast med kniv) i små paddor. Låt jäsa i 1 -2 timmar.
- Pensla försiktigt med olivolja och strö över gourmetsalt.
- Värm ugnen till 200 grader. Grädda cirka 20 minuter, eller tills bröden har en innertemp på 97 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar