tisdag 5 februari 2013

Pavlova

När jag tänker på pavlova så får jag en bild av maräng, grädde och färska bär och frukter. En sommardröm kan man säga. För pavlova recept kommer ofta i olika tidningar när det är sommar och det finns många färska bär och frukt alternativ så som jordgubbar blåbär och hallon.
Men nu har detta kommit fram i bland annat tv program på sista tiden. Har inte gjort någon pavlova förut så tyckte det var dags att göra en variant av den.
Hade lite lyxigare i helgen med tre rätters firade vår förlovningsdag med god mat. Passade på att göra pavlova till efterrätt.


Passar riktigt bra att förbereda någon dag i förväg bara man har barängen i en tät brk tills den skall användas. Så är det bara att fylla upp den och dekorera just före servering så inte marängen mjuknar av grädden.
Maräng vet ju alla att är i det sötare laget så något syrligt till är ju perfekt. Så en lemon curd, grädde frukt och bär blev det på min variant av pavlova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar