måndag 11 februari 2013

Ljummen potatissallad

Här kommer ett recept på en god potatissallad. Visst kan man äta det fast det är vinter och mörkt ute det behöver ju inte vara sommar och sol och grillsäsong på gång.
Även roligt att variera maten lite från de kokta potatisarna och mos som det vill bli. Ändå känns det lite matigare när salladen är ljummen, passar bra till köttbullar eller kassler det är bara vad man har på matlistan.

Ingredienser

ca 34 kg fast potatis
1 st rödlök
2 dl  lätt crème fraiche 
½ tsk salt
2 msk dijonsenap 
½ dl hackad färsk dill
2 msk kapris
dillvippor

Skala och dela potatisen bitar. Koka den precis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skiva löken. Blanda lätt crème fraiche, salt, senap och dill. Häll av vattnet från potatisen och rör ner såsen och löken. Garnera med kapris och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar