fredag 11 mars 2011

Råmjölkin

Då man är sambo med en mjölkbonde har man ju turen att få hem råmjölk emellanåt. Det är ju int så dumt. Fick i veckan hem  ett x antal liter så nu är frysen påfylld så man klarar sig en stund igen.
 För det kan jag sega att plättar gjorda på råmjölk så är himla gott går inte att jämföras med "vanliga". Kanske vissa av er där ute brukar göra "kalvdans". Fastän jag tycker om allt möjligt så har den inte fallit mig i smaken alls. Onödigt att laga det som ingen tycker om eller hur?!

Råmjölk bara att börja dela upp




4 kommentarer:

  1. Tilläggas bör väl att första målet är så pass starkt att det lönar sig att späda ut det även vid bakningen, annos vaar e ju no stabbo!

    SvaraRadera
  2. Jå he veit ja. Men bruk int få na föri 3 mjölkningen. Kalvin ska ju ha he starkast!:)

    SvaraRadera
  3. Ska råmjölk tillredas på na visst sätt föri man kan buri använd e i matlagning? Hälsningar en tös som it kan så myki om diverse bond grejs..;) Pernilla

    SvaraRadera
  4. Nej behövs inte. Gör du plättar/ vofflor/ pannkaka är det bara att vispa till smeten och steka/ grädda det du skall äta. Skillnaden är ju att man inte behöver lika mycket ägg för råmjölken är så kraftig i sig självt att den ofta tar ihop av sig själv.

    SvaraRadera