tisdag 9 juni 2015

Rabarber sylt med ingefära

"En marmelad/ sylt som ska bli beroendeframkallande. Och enkel att göra"

Har gjort en sats av den här redan och imårgon ska jag göra en ny sats. Egentligen är receptet en marmelad men jag kokade min så det blev en tjock och fin sylt i stället alltså kortare tid än till marmelad.
Det ger en fin smak att ha i ingefära detta recept är med syltad ingefära men man kan bra använda färsk också.
Passar bra på yoghurten. I något recept har jag sett att det ska passa bra till ostbrickan.


1 kg rabarber
3 msk syltad ingefära/ en bit färsk ingefära
1 citron
ca 1 l socker


  1. Ansa rabarber och skär i tunna skivor. Hacka ingefäran fint. Tvätta citronen och riv det yttersta skalet. Skär sedan citronen i tunna skivor.
  2. Varva rabarber med socker, ingefära och citron i en stor skål. Låt stå över natten och safta sig.
  3. Häll över rabarber i en kastrull och låt sjuda på inte alltför hög värme i ca 1h. Gör marmeladprov om den inte är klar koka längre.
  4. Häll upp i rena burkar. Förvara i kylen så håller marmeladen i ett par månader.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar