150 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
1 dl malen mandel
1½ dl pepparkakssmulor eller skorpmjöl
1½ tsk bakplver
1 dl mjölk
Indränkning
½ dl rom eller punsch
½ dl vatten
2 msk farinsocker
Dekoration
Hallonsylt
glasyr finns p tub eller så kan man göra själv
- Smörj och bröa sex kaffekoppar (1½ dl) som tål ugnsvärme.
- Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan mjukt smör, socker och farinsocker vitt och pösigt. Tillsätt de rumsvarma äggen , ett i taget. Blanda ner de torra ingredienserna och sist mjölken som snabbt rörs ner.
- Skeda upp tårtsmeten i kaffekopparna och ställ kopparna på en ugnsplåt. Plåten placeras på mittersta falsen i 200 grader varm ugn ca 20 -25 minuter.
- Mät upp ingredienserna för punsch- eller romindränkningen i en kastrull och koka upp. När blandningen svalnat en aningskedar du den över tårtkopparna. Låt kakorna stå sig kvar i kopparna och safta sig, gärna till näsa dag.
- Stjälp upp tårtorna på ett serveringsfat. Dekorera med en klick hallonsylt och spritsa sockerglsyren runt sylten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar