En kurs med ivriga deltagare som alla var nybörjare med surdegsbakandet. Det kommer mer och mer det här med surdegsbröd. Men man kan ju inte säga annat än att det blir väldigt goda bröd, och bättre hållbarhet har bröden också, många faktorer finns det som är positiva med surdegsbröd.
Men fast dagen gick på 6 lektioner var det nästan för kort för att hinna med. Det är så mycket nytt när man börjar med surdegsbakande och är ovan. Men många fina bröd och semlor blev det.
Det vi lagade under dagen var:
~ Cashew- och fetaostbröd
~ Levain med jäst
~ Vitlöksbröd
~ Rågsur med äpple och valnötter
~ Grova rågfrallor
~ Syrligt rågbröd
~ Surdegspizza, både salta och söta
Den söta pizzan.. |
.. färdig att avnjutas |
Rågsur med äpple och valnötter på jäsning |
Dagens bröd färdiga att avnjutas |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar