lördag 9 november 2013

Surdegsbrödkurs

Har haft en kurs i Surdegsbröd även i höst. Hade ju en i våras också men den var på annat ställe än kursen jag hade nu i höst.
En kurs med ivriga deltagare som alla var nybörjare med surdegsbakandet. Det kommer mer och mer det här med surdegsbröd. Men man kan ju inte säga annat än att det blir väldigt goda bröd, och bättre hållbarhet har bröden också, många faktorer finns det som är positiva med surdegsbröd.
Men fast dagen gick på 6 lektioner var det nästan för kort för att hinna med. Det är så mycket nytt när man börjar med surdegsbakande och är ovan. Men många fina bröd och semlor blev det.
Det vi lagade under dagen var:
~ Cashew- och fetaostbröd
~ Levain med jäst
~ Vitlöksbröd
~ Rågsur med äpple och valnötter
~ Grova rågfrallor
~ Syrligt rågbröd
~ Surdegspizza, både salta och söta

Den söta pizzan..

.. färdig att avnjutas

Rågsur med äpple och valnötter på jäsning

Dagens bröd färdiga att avnjutas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar