lördag 16 november 2013

Saftiga matmuffins

Här får ni ett recept att prova på. I stället för att ha en salt paj att bjuda på passar det lika bra med salta muffins. Smaksättningen kan kombineras på många sätt, fetaost, soltorkade tomater, röktlax, räkor. Bara att låta fantasin flöda.
Muffinsen är allra godast dagsfärska och kanske ännu lite ljumma. Det tar inte så lång tid att göra heller. Receptet kommer från allt om mats receptsida.

Ost och skinkmuffins

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk paprikapulver
100 g riven ost
100 g rökt skinka, i strimlor
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl matolja

Garnering:
1 dl riven ost
2 tsk vallmofrön

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver, salt och paprikapulver väl i en bunke. Tillsätt riven ost och strimlad skinka.
2. Blanda ägg, mjölk och olja i en bunke. Häll ner det i mjölblandningen. Rör om ordentligt tills allt blandats.
3. Fördela smeten i 10 dubbla muffinsformar eller ställ formarna i en muffinsplåt. Strö över ost och vallmofrö. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. 
 

 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar