torsdag 3 oktober 2013

Vinnande recept

I dagens tidning fanns mitt recept med på de bullarna jag hade lagat och skickat in receptet på. Hoppas ni hunnit läsa tidningen och kommer att baka bullar till i morgon eller annat tillfälle! :)




Saftiga äppelsnurror med choklad

20- 25 st

Deg:
2½ dl vatten
25 g jäst
100 g mjukt smör
1 dl socker
1 tsk salt
½ msk kardemumma
ca 8 dl mjöl, kan variera

Fyllning:
1 brk vanljkvarg
3-4 äpplen
50 g mörk choklad
socker och kanel

ägg och pärlsocker


  1. Värm vattnet fingervarmt, smula ner jästen i en bunke och rör ut i vattnet.
  2. Mät upp en del av mjölet och lägg i bunken. Mät sedan upp de övriga ingredienserna till degen och lägg i bunken. Knåda till en elastisk deg och tillsätt resterande mjölmängden tills degen får en bra konsistens.
  3. Låt degen jäsa underbakduk i 30 minuter.
  4. Förbered fyllningen just före degen jäst färdigt. Hacka chokladen fint. Skala och riv äpplena och ta fram vaniljkvargen, socker och kanel så det färdigt framme.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut degen till en rektangel. Bred på vaniljkvargen jämnt över degen, men lämna 3 cm från nedre långkanten utan kvarg ( fyllningen trycks inte ut och man slipper kladd). Strö på den rivna äpplena och pudra över rikligt med kanel och lite socker. Strö sist över den hackade chokladen.
  6. Rulla nu ihop degen som en rulltårta och skär i passliga biter. Lägg bullarna i pappersformar eller på bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
  7. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12 minuter tills de är gyllenbruna. 
  9. Låt svalna och avnjut med ett glas mjölk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar