Vad låter väl mera juligt än en cheese cake som smakar pepparkaka.
Bestämde mig förra veckan för att test göra denna sort. Har en receptbok där den har funnits och jag har flera gånger tittat på receptet och tänkt att det låter gott.
Just denna cheese cake skulle gräddas i ugnen och inte frysas som man kan göra med vissa. Har inte varit så förtjust i den gräddade varianten men emellanåt måste man ju ge vissa saker fler än en chans.
Och nu är jag nog omvänd, kommer att testa flera liknande recept. Den vanligaste varianten är väl blåbärs cheese cake som man ser lite här och var som receptböcker och bagerier & konditorier.
Det viktiga med en cheese cake som gräddas är nog att ge den tid att svalna och stabilisera sig. Helst till nästa dag skall den stå till sig. Då kan man sätta den i kylskåp och nästa dag göra en topping och dekorera klart.
Finns e intresse av receptet så säg till! Så lägger jag upp receptet i något senare inlägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar