torsdag 1 november 2012

Mat tips inför helgen!

Som andra gånger när vi fyllt år i huset fick kocken själv välja vad hon ville ha för mat på sin födelsedag. Då blev det köttrullader med bacon och plommon fyllning med vitlökspotatisgratäng.
Köttrullader är ju inget svårt att göra så köp dig en kött bit eller ta upp ur frysen om du har där. Jag lagade mina köttrullader av inner stek. Skillnaden är väl att man får koka rulladerna olika länge beroende på köttbit.

Alexandras Köttrullader
ca 12 st

1,2 kg nötkött/ älg kött innerstek
1 pkt bakon
1 påse plommon
 salt och peppar
smör
tandpetare eller snöre

Skiva köttet ganska tunt gärna så länge det är lite fruset då är det lättare att skiva.
Bulta ut köttskivorna något salta och peppra på båda sidor.
Beronende på storleken på köttskivorna tar du en hel eller halv baconskiva och ett plommon. Plasera fyllningen på köttet och rulla ihop till rullader. "Fäst" ihop med tandpetare eller knyt ihop med snöre.
Stek rulladerna i stekpanna eller gjutjärnsgryta.
Lägg rulladerna i en gryta och skölj ur stekpannan med vatten och häll över rulladeran. Fyll på med vatten så rulladerna täcks. Koka upp och skumma av krydda sedan skyn med salt och peppar.

Koka tills rulladerna ca 2½-3 timmar tills de är möra. Testa genom att sköra bort en liten köttbit av en rullad och smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar