tisdag 17 juli 2012

Det grönskar

Oj nu njuter jag nog av det gröna och färgglada som finns i trädgårdarna. Det är nu när jordgubbarna börjar mogna som det är som bäst.. Det följs småningom av hallon, blåbär, vinbär och äpplen. Det är så roligt när man får börja ta vara på det som naturen har att erbjuda.

Har plockat de första jordgubbarna ur mitt land de senaste dagarna, det finns ju inget som går upp emot de söta och goda gubbarna. Alltid är det gott med jordgubbar men det smakar alltid godast med färskplockade jordgubbar från eget land. Gårdagskvällen blev det Jordgubbar med limeglass en riktigt god kombination.


 
Har rensat trädgårdslandet och blombänkarna från ogräs. Nu börjar det vara i sin ordning. Men nog är det vackert när det blommar i olika färger och man bara kan njuta.

Trädgårdslandet


Växthuset som finns i vår trädgård ser ut som en liten djungel. Har halva växthuset fyllt med körsbärstomatplantor, resten med paprika plantor, ananaskörsbär timjan, rosmarin och basilika.
Tomatplantorna fick jag av en vän som skulle slänga dem när det var i första stadiet att skolas om men glad var jag som fick plantor att fortsätta att driva upp. Nu blommar tomatplantorna och några kartar har börjat synas. Om det fortsätter i samma takt så kan kan vi nog få lite tomater att äta under sensommaren.


Basilika
Ananaskörsbär


Körsbärstomater
Några salladshuvuden finns ännu kvar. Att driva upp lite sallad i växthuset var bra för man fick snabbt sallad och blir nog att göra flera år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar