10 -12 personer
Mörk choklad
125 g smör
125 g mörk choklad
2½ dl florsocker
dryga 1 dl vetemjöl
1½ ägg, rumstempererat
100 g frysta hallon
Vit choklad
125 g smör
125 g vit choklad
2 dl florsocker
dryga 1 dl vetemjöl
1½ ägg
finrivet skal av 1 tvättad citron
Nougattopp
260 g nougat
1 dl nutella
Garnering
lätt vispad grädde
flagad choklad
bär ex. hallon, blåbär..
- Ta fram alla ingredienser och två kastruller. Smält smöret till respektive smet i var kastrull, på låg värme.Hacka chokladen. Sätt på ugnen 175 grader.
- När smöret smält , rör ner choklad och florsocker i respektive kastrull. Rör ihop kraftigt med en ballongvisp. Dra kastrullen från värmen när smeten är smält och slät. Fin riv citronskalet och rör ner i den vita chokladsmeten tillsammans med ägg och mjöl. Rör sedan ner ägg och mjöl i den mörka chokladsmeten.
- Klä en rund form med löstagbar botten med bakplåtspapper och smörj kanterna. Häll i den mörka smeten.
- Strö ut hallonen.
- Häll den vita chokladsmeten ovanpå den mörka.
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna, gärna över natten.
- Smält nougaten i vattenbad tillsammans med nutellan, häll å när kakan har svalnat. Ställ hela formen kylskåpskallt
Servering: Ta kakan ur formen och låt den bli rumstempererad , ca 30 minuter. Garnera med grädde, choklad och bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar