måndag 19 januari 2015

Dubbel kladdkaka med nougattäcke

Man blir ju sugen på en bit bara när man hör vad denna kladdkaka heter och kan tänkas innehålla! Jag har också gjort den för en tid sedan och den var lika god som den låter män väldigt mäktig.

10 -12 personer
Mörk choklad
125 g smör
125 g mörk choklad
2½ dl florsocker
dryga 1 dl vetemjöl
1½ ägg, rumstempererat
100 g frysta hallon

Vit choklad
125 g smör
125 g vit choklad
2 dl florsocker
dryga 1 dl vetemjöl
1½ ägg
finrivet skal av 1 tvättad citron

Nougattopp
260 g nougat
1 dl nutella

Garnering
lätt vispad grädde
flagad choklad
bär ex. hallon, blåbär..


  1. Ta fram alla ingredienser och två kastruller. Smält smöret till respektive smet i var kastrull, på låg värme.Hacka chokladen. Sätt på ugnen 175 grader.
  2. När smöret smält , rör ner choklad och florsocker i respektive kastrull. Rör ihop kraftigt med en ballongvisp. Dra kastrullen från värmen när smeten är smält och slät. Fin riv citronskalet och rör ner i den vita chokladsmeten  tillsammans med ägg och mjöl. Rör sedan ner ägg och mjöl i den mörka chokladsmeten. 
  3. Klä en rund form med löstagbar botten med bakplåtspapper och smörj kanterna. Häll i den mörka smeten.
  4. Strö ut hallonen.
  5. Häll den vita chokladsmeten ovanpå den mörka.
  6. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna, gärna över natten.
  7. Smält nougaten i vattenbad tillsammans med nutellan, häll å när kakan har svalnat. Ställ hela formen kylskåpskallt
Servering: Ta kakan ur formen och låt den bli rumstempererad , ca 30 minuter. Garnera med grädde, choklad och bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar