Önskemålet var också att de gärna skulle vara glutenfria, i dagens läge börjar det bli ganska enkelt att få både laktosfria och glutenfria tårtor gjorda.
Som botten blev det chokladbrownie ett lager hallon- chokladtryffel, chokladmousse och hallonmousse och ovanpå ett lager hallongelé.
Dekorationerna bestod av frukt, bär och choklad.
Det blev också två farsdagstårtor lagade. Den ena var en traditionell jordgubbsgräddtårta. Den hade kokt jordgubbssylt, grädde och vaniljkräm som fyllning. Goda smaker och råvaror. Jag kände en sån glädje att göra en sådan traditionell tårta när man hade fina och goda fyllningar att använda.
Ovanpå blev det jordgubbar med ett lager gele för att tårtan skulle hållas sig fin. En gräddkant och en lite större marsipanros penslad med lite guld färg.
Heja T, fint spritsat! �� /Tanja
SvaraRaderaTack roligt med elever i köket!;)
Radera